Wytrawne pączki

Jeśli w tegoroczny Tłusty Czwartek marzy ci się łakomstwo, lecz niekoniecznie tylko słodkie, przygotuj pączki na słono, podane w towarzystwie…

Rozgrzewające herbaty

Zmarzłaś, zmęczyłaś się, masz dość świątecznej bieganiny? Zaparz herbatę z aromatycznymi dodatkami. Wzmocni odporność i pomoże uspokoić myśli. Potrzebujesz chwili…

326 Udostępnienia

Mikołajkowe menu

Chcesz, by mikołajkowy nastrój towarzyszył ci nie tylko w Mikołajki? Zrób coś pysznego do jedzenia: naleśniki, tartaletki. Przed świętami warto…

Ugotuj rosół

Tradycyjny, domowy rosół to w polskiej kuchni prawdziwy klasyk, który podajemy zazwyczaj z cienkim makaronem, kawałkiem ugotowanej marchwi i posypujemy…

Ugotuj ramen

Ramen to nic innego jak treściwy rosół, przygotowany na mięsie wieprzowym lub drobiowym. Za jego charakterystyczny smak odpowiadają precyzyjnie dobrane…

Wielka księga słoików

Kanadyjka Jennifer MacKenzie przekonuje, że konserwowanie żywności to prawdziwa sztuka. Wekowanie pozwala w bezpieczny i zdrowy sposób przechowywać ulubione smaki…

Czas na kiszonki

Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią rarytas sam w sobie,…

Jabłka w kuchni

Bez jabłek trudno sobie wyobrazić jesienne menu. Mało kto wie jednak, że bez tych owoców nie byłoby również… kryminałów Agathy…

Grzyby w jesiennym menu

Z czym łączyć prawdziwki? Jak przyprawiać kurki? Jakie są najpopularniejsze sposoby przyrządzania grzybów? Okazuje się, że rozpoczynając kulinarną przygodę z…