Karnawałowy dip z awokado i miętą

Szukasz pomysłu na szybką karnawałową przekąskę? Zrób dip z awokado z dodatkiem mięty. Idealny do krakersów, grzanek, świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Wystarczy kwadrans i miseczka pyszności gotowa.

Przepis: Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy  

  • Porcja: 1 miseczka
  • Czas: ok 15 minut

Składniki:

  • dojrzałe awokado – 2 szt
  • śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) – 4 łyżki
  • sok z cytryny – 1 łyżka
  • świeża mięta – 2 gałązki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Przygotowanie:

Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.