Kwiaty w kuchni

Proponujemy wam dzisiaj pachnące desery. Ale ma być naturalnie, a więc pojawią się kwiaty w kuchni. Tekst: Joanna Zaguła Piszemy…

Polskie superfoods

Produkty pełne wartościowych składników odżywczych o egzotycznych nazwach podbiły polski rynek. Niestety, mają często bardzo wysokie ceny… a przecież wiele…

Rozgrzewające herbaty

Zmarzłaś, zmęczyłaś się, masz dość świątecznej bieganiny? Zaparz herbatę z aromatycznymi dodatkami. Wzmocni odporność i pomoże uspokoić myśli. Potrzebujesz chwili…

Wielka księga słoików

Kanadyjka Jennifer MacKenzie przekonuje, że konserwowanie żywności to prawdziwa sztuka. Wekowanie pozwala w bezpieczny i zdrowy sposób przechowywać ulubione smaki…

Czas na kiszonki

Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią rarytas sam w sobie,…

Jabłka w kuchni

Bez jabłek trudno sobie wyobrazić jesienne menu. Mało kto wie jednak, że bez tych owoców nie byłoby również… kryminałów Agathy…

Jedz arbuzy

Arbuz jest nie tylko pyszny, ale też wielofunkcyjny. Można się nim najeść, napić oraz… umyć nim buzię. Ważne tylko, by…