Jak parzyć herbatę

Zanim spędzicie przyjemny wieczór, sącząc aromatyczny napar, dowiedzcie się, jak go odpowiednio przygotować. Mamy dla was instrukcję, jak parzyć herbatę.…

Rozgrzewające dania

Zawiesiste zupy, kleik, orientalny rosół i deser. Takie rozgrzewające dania kuchni świata polecamy, by umilić sobie jesień. Tekst: Joanna Zaguła…

Jesienna dieta

Zamiast narzekać, że nie ma świeżych owoców, poszukajcie na półkach zimowych warzyw, dodajcie do nich olej i niech jesienna dieta…

Kwiaty w kuchni

Proponujemy wam dzisiaj pachnące desery. Ale ma być naturalnie, a więc pojawią się kwiaty w kuchni. Tekst: Joanna Zaguła Piszemy…

Ostatnie pomidory

Trochę nam smutno, że lato się kończy i na bazarku pojawiają się już ostatnie pomidory. Zanim jednak powiemy im „addio”,…

Wege grill

Warzywa, owoce, fermentowana soja i sery – taki wege grill przekonuje nawet mięsożerców. Jest zdrowszy i dla nas, i dla…

Jedzenie w sztuce

Piszemy o sztuce, ale obchodzi nas też jedzenie. Stojąc naprzeciwko holenderskich martwych natur, zastanawiamy się więc, co zjeść na kolację.…