Polskie superfoods

Kasza jaglana zamiast quinoa, siemię lniane zamiast nasion chia, żurawina zamiast jagód acai i rokitnik zamiast goji – polecamy polskie…

Aromatyczne napoje

W ten przesłodki dzień, chcemy zaproponować wam coś innego niż pączki. Te aromatyczne napoje ukoją wasze brzuszki po dzisiejszym obżarstwie,…

Zamienniki cukru

Cukier to wielki szkodnik, który potrafi pokrzyżować wszelkie plany na zdrową dietę. Ale, by nasze życie nie straciło słodyczy, proponujemy…

Kuchnia 5 przemian

Jak powinno wyglądać idealne zimowe danie, które będzie zdrowe i rozgrzewające? Samo podgrzanie zupy nie wystarczy, więcej powie nam kuchnia…

Stare odmiany jabłoni

Niezwykłe, nieprzewidywalne stare odmiany jabłoni mogłyby być wizytówką naszego kraju. Niestety, wtedy po prostu nie moglibyśmy ich produkować tak dużo.…

Jak parzyć herbatę

Zanim spędzicie przyjemny wieczór, sącząc aromatyczny napar, dowiedzcie się, jak go odpowiednio przygotować. Mamy dla was instrukcję, jak parzyć herbatę.…

Rozgrzewające dania

Zawiesiste zupy, kleik, orientalny rosół i deser. Takie rozgrzewające dania kuchni świata polecamy, by umilić sobie jesień. Tekst: Joanna Zaguła…