Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, określa, że artykuły spożywcze nie mogą być szkodliwe dla zdrowia i życia człowieka,…

Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, określa, że artykuły spożywcze nie mogą być szkodliwe dla zdrowia i życia człowieka,…
Istnieją dwa rodzaje ludzi palących tytoń – ci, którzy nie potrafią czytać informacji zawartych na opakowaniu i ci, którym nie zależy. Palisz? Przeczytaj nasz tekst!
Rak szyjki macicy to choroba, o której w przeciwieństwie do raka piersi, społeczeństwo wie bardzo mało. Chore kobiety wstydzą…
Nawet do 80 proc uczniów, w zależności od wieku, może mieć problemy ze wzrokiem – podaje Główny Urząd Statystyczny.
Ponad 19 500 osób zgromadziło się na Agrykoli, by przekazać na cele charytatywne łącznie ponad 706 800 złotych. Dziękujemy za każdy przebyty kilometr!
Probiotyki są żywymi organizmami, które wprowadzone do naszego organizmu przywracają równowagę w ekosystemie jego flory.
Najwięcej korzyści z aktywności fizycznej odnoszą ludzie, którzy są przekonani, że dobrze ją wykonują.
Pocieszająca wiadomość dla łakomczuchów! Energiczny, 15-minutowy marsz pomaga zwalczyć apetyt ma słodycze. Tak przynajmniej twierdzą brytyjscy naukowcy.
Dlaczego kobiety inaczej przyswajają leki? Każda z nas ma w domu mniejszą bądź większą apteczkę – leki na ból głowy,…
Zazwyczaj nie zastanawiasz się nad produktami, które od lat dodajesz do tych samych potraw. A sekretem udanej diety jest …
Republikanka dintojra od 17 lat nie je mięsa. W swoim artykule pisze o tym, dlaczego wegetarianizm jest ważny nie tylko dla naszego zdrowia.
Większość z nas spożywa ryby tylko przy okazji. To błąd. Dają siłę, przyrządza się je w parę chwil no i jak smakują!
Batoniki na śniadanie, hektolitry kawy, wizyty w stołówkach i obfite biznesowe lunche. Posiłki często jedzone w stresie przed komputerem, bo ważny projekt goni. Stop!