risotto 3

Risotto z borowikami

Risotto jest proste w przygotowaniu i nie wymaga żadnych szczególnych umiejętności. Potrzebna jest jednak chwila czasu i odrobina cierpliwości przy…

Grzegorz Łapanowski

Przepis na gęsinę

Kuchnia polska jest częścią naszej tradycji. Bardzo chętnie przygotowujemy potrawy, których smaki poznawaliśmy w okresie dzieciństwa. A może by je…

tarta

Tarta z cukinią i otrębami

Jesienią najchętniej wybieramy potrawy, które dodadzą energii i zapewnią uczucie sytości. To czas na wzmocnienie odporności, dlatego komponując menu, warto…

leczo 2

Leczo z bobem

Szybkie danie na jesienny lekki obiad albo kolację. Aromatyczne, pełne witamin, kolorowe. Wystarczy kilka warzyw i przypraw, chwila cierpliwości i…

hummus

Hummus

Pasta z ciecierzycy pochodzi z Libanu, ale jej wersji w świecie arabskim jest tyle, ile regionów. Hummus, podany na świeżym…

warzywa

Warzywa po afrykańsku

Oto sprawdzony przepis na proste, a zarazem widowiskowe danie urzekające swym niezwykłym aromatem i zaskakujące niebanalnym smakiem. Oryginalne połączenie składników…

granola

Przepis na domową granolę

Granolę serwuje się najczęściej z mlekiem lub jogurtem naturalnym, wykorzystuje jako składnik ciast, deserów czy domowych batoników. Przygotowaną granolę możesz…

placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii

Sezonowe, nisko kaloryczne i łatwe do przygotowania. Placuszki z cukinii z dodatkiem łososia są idealne na zdrowy obiad. Tekst: Marta…

kawa

Kawa w stylu Cubano

Na Kubie kawa nie jest jedynie napojem, ale sposobem życia. Wspólne delektowanie się nią jest towarzyską i wyjątkową chwilą dnia,…

Pora na koktajl

Podczas upałów ogromne znaczenie ma dieta. Wtedy, gdy wysokie temperatury zniechęcają do spożywania sycących posiłków, warto postawić na produkty, które…

letnie sałatki z makaronem

Letnie sałatki z makaronem

Lekkostrawna, zdrowa, ale przede wszystkim pyszna! Letnia sałatka makaronowa to świetne rozwiązanie na piknikowe wypady poza miasto dla dbających o…