To danie pachnie już jesienią. I dobrze, bo czas przygotować się do nowego sezonu. Specjalnie dla was przepis na sycącą sałatę przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.

salatkaSkładniki:

  • 200 g sera brie
  • 3 gruszki
  • 1 zielona albo czerwona sałata głowiasta
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu estragonowego
  • 50 g drobno pokrojonych orzechów pekan

salatkaPrzygotowanie:

Brie podzielić na wąskie trójkąciki. Gruszki pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plastry. Nie obierać. Sałatę dokładnie umyć i osuszyć. Porwać na kawałki i rozłożyć na 4 talerzach. Na wierzchu ułożyć kawałki gruszki i brie.

Olej i ocet wlać do małego zakręconego słoika i dobrze wstrząsnąć. Sałatę polać sosem i posypać orzechami. Podawać od razu.

http://www.filmowarestauracja.pl/

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.