Pomysł na szybki obiad? Proszę bardzo. Pasta z karczochami i szynką parmeńską. Tajemnicą sukcesu – jak to we włoskiej kuchni – są najlepszej jakości składniki.

szynkaSkładniki:

  • 200 g makaronu, np. Malma Fusilli
  • pół słoika serc karczochów
  • pół słoika suszonych pomidorów w oleju
  • 25 g szynki parmeńskiej
  • oliwa extra virgin
  • sól, pieprz
  • 25 g rukoli
  • ser parmigiano regiano
  • 3 ząbki czosnku

makaronPrzygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na oliwie przesmażamy czosnek, dodajemy karczochy i pomidory. Chwilę dusimy. Dodajemy ugotowany makaron, starty parmezan i rukolę. Całość mieszamy i nakładamy na talerze. Na każdą porcję układamy szynkę parmeńską i posypujemy parmezanem.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.