Penne z ricottą

Ricotta to kluczowy składnik wielu dań w kuchni regionalnej południowych i środkowych Włoch. Ten miękki rodzaj twarogu uzyskuje się z…

Karczochy na stole

Pochodzą z rejoniu Morza Śródziemnego, a uprawiane są w całej Europie oraz Ameryce Północnej. Karczochy niestety ciągle jeszcze nie cieszą…

Deser w stylu fit

Jeżeli chcemy zrzucić zbędne kilogramy, róbmy to z głową i na stałe. Wystarczy przyswojenie zdrowych nawyków, trochę chęci i samozaparcia.…

Serowe muffinki

A gdyby tak połączyć dwie niebywałe przyjemności kulinarne? Muffiny i ser pleśniowy. Lekko słonawy smak sera idealnie łączy się z…

Lasagne Verde

To danie pachnie wakacjami i kojarzy się ze słońcem. A choć wymaga odrobiny pracy, poprawia humor już podczas przygotowywania. Spróbujecie?…

Keks-świąteczny_fot.-Kinga-Paruzel

Przepis na keks

Ciasto na Nowy Rok? Proponujemy sprawdzony i szybki przepis na keks autorstwa Kingi Paruzel. Tworząc aromatyczne wypieki, Kinga udowadnia, że…

Przekąski na święta

Wytrawne tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione hummusem i warzywami, to niebanalna propozycja na wykwintną przekąskę. Tartaletki doskonale sprawdzą się podczas…

grzybowa5

Aksamitna zupa grzybowa

Najwyższy czas zaplanować bożonarodzeniowe menu. Dlatego podsuwamy przepis na fenomenalną zupę grzybową. Nawet jeśli macie własny, co szkodzi przyjrzeć się…