Owoce i warzywa, ryby, owoce morza są tańsze niż ich wyciągi w kosmetykach, a przy tym równie skuteczne. Powinna być wspomagana spacerami i gimnastyką. Pełna jest naturalnych nutriceutyków i składników niezbędnych dla urody i aby mieć dobre samopoczucie.
Dieta z kulinarnymi eliksirami urody upiększa i pozwala schudnąć 1,5 kg w ciągu tygodnia, dostarcza około 1000 kcal dziennie.
Opinia – dietetyk Marii Jagiełło
Zalety:
- dieta cenna dla zdrowia i urody;
- promuje szerokie wykorzystywanie w menu warzyw, owoców, ryb i owoców morza;
- dieta bogata w błonnik pokarmowy, białko pełnowartościowe oraz kwasy tłuszczowe nienasycone zwłaszcza NNKT;
- dieta kształci prawidłowe nawyki żywieniowe;
- przy zachowaniu 1000 kcal to również dieta odchudzająca
Wady: brak
Przykładowy jadłospis
I śniadanie – ok. 300 kcal
Surówka piękności: 3 łyżki Musli+ szklanka soku z jabłka + 50 g jogurtu naturalnego + łyżka rodzynek i siemienia lnianego, szklanka kawy bez cukru.
II śniadanie – ok. 100 kcal
2 kiwi.
Obiad – ok. 350 kcal
Makaron z warzywami, szklanka zielonej herbaty bez cukru.
Makaron z pesto: 50 g oczyszczonych, pokrojonych w plasterki pieczarek wrzucić do rondelka z ½ szklanki bulionu, zagotować, dodać szklankę brokuł lub kalafiora. Dwa gniazda makaronu zielonego ugotować, odcedzić i połączyć z warzywami. Przyprawić parmezanem, posypać ziołami.
Podwieczorek – ok. 100 kcal
Sok przecierowy z moreli.
Kolacja – ok. 300 kcal;
Tost z serem pleśniowym, szklanka herbatki ze skrzypu. Tost pełnoziarnisty, posmaruj serkiem pleśniowym wymieszanym z łyżką jogurtu. Poukładaj na nim pokrojoną w paski gruszkę. Zapiecz, uprzednio posyp ziołami.