Zjadłabyś coś dobrego i zdrowego na kolację? Polecamy pieczonego tuńczyka w towarzystwie marynowanych kaparów i brązowego ryżu. Składniki na 2…
Zjadłabyś coś dobrego i zdrowego na kolację? Polecamy pieczonego tuńczyka w towarzystwie marynowanych kaparów i brązowego ryżu. Składniki na 2…
Ricotta to kluczowy składnik wielu dań w kuchni regionalnej południowych i środkowych Włoch. Ten miękki rodzaj twarogu uzyskuje się z…
Wrap à la sushi, wrap à la tort czy wrap – pizza. Form podania tego okrągłego placka wystarczy na każdy…
Nie macie czasu na gotowanie tradycyjnego obiadu? Oto propozycja na szybki i zdrowy posiłek. Wystarczy patelnia grillowa, warzywa i makaron.…
Pochodzą z rejoniu Morza Śródziemnego, a uprawiane są w całej Europie oraz Ameryce Północnej. Karczochy niestety ciągle jeszcze nie cieszą…
Gdy na zewnątrz panuje wiosenna aura, od razu lżej nam na duszy. Aby podtrzymać ten stan, warto zmienić menu z…
Macie ochotę na wiosenne pyszności w luksusowym wydaniu? Wybierzcie się do warszawskiego Le Victoria Brasserie Moderne. Szef kuchni Maciej Majewski…
Choć wśród wielkanocnych przysmaków nie powinno zabraknąć tradycyjnych, polskich babek i mazurków, święta to dobra okazja do podjęcia kulinarnych eksperymentów. Duże…
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć żurku. Uwielbiamy tą gęstą i aromatyczną zupę o lekko kwaśnym smaku. Jak ją zrobić?…
Święta za pasem! Komponując menu na wielkanocne śniadanie, warto urozmaicić je o zdrowe dodatki. Czy wieniec i babka będą smakowały…
Wielkanoc jest przez wielu uważana za najważniejsze święto w roku. Dlaczego? Ponieważ towarzyszy mu powiew wiosennej świeżości, gruntowne porządki oraz…
Wiosna przynosi zapowiedź wielu zmian w sposobie życia, ubierania się, spędzania wolnego czasu i… odżywiania. Tyle teoria. A praktyka? Już…
Zawiera mnóstwo witamin i jest naturalnym źródłem białka. Ma spore ilości wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Dba o dostarczanie naszemu…
Macie ochotę na wiosenną sałatę na lunch albo kolację? Wypróbujcie przepis Szefa Kuchni Janusza Myjaka. Pieczony indyk, sałata, owoce i…
W marcu nasze nastroje są zmienne jak pogoda. Raz jesteśmy pełni energii, innym razem nie chce nam się wstać z…
Czarna i aromatyczna dla panów, mleczna i delikatna dla pań – różnice w kawowych preferencjach płci stały się już niemal…
To ciasto ma niezwykłą moc. Poprawia humor nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Skusicie się na kawałek z okazji Dnia…
Tym daniem możecie zabłysnąć! Nie jest łatwe w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi wam wszelkie trudy. Przepis na tego łososia…
Czy Finlandia ma smak? Ma! Żurawinowy, malinowy, a nawet limonkowo-cytrynowy! „Od jakiegoś czasu obserwujemy, że Polacy chętnie sięgają po produkty…
Jeżeli chcemy zrzucić zbędne kilogramy, róbmy to z głową i na stałe. Wystarczy przyswojenie zdrowych nawyków, trochę chęci i samozaparcia.…
Cykoria to zimowa roślina, która do wzrostu nie potrzebuje światła. Szczególnie w okresie przesilenia wiosennego warto jeść ją zamiast mało…
Stresu mamy w życiu coraz więcej. Jednak zamiast szukać na niego antidotum u farmaceuty, lepiej odwiedzić warzywniak. Znajdziemy tam smaczną…
To danie nie tylko świetnie smakuje i wygląda wyjątkowo apetycznie, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem. Potrawa jest widowiskowo…
A gdyby tak połączyć dwie niebywałe przyjemności kulinarne? Muffiny i ser pleśniowy. Lekko słonawy smak sera idealnie łączy się z…
Miłość to najbardziej niezwyczajne uczucie. Czy wiecie jednak, że celebrując Walentynki Finowie pamiętają o wszystkich, których nim obdarzają. 14 lutego…
Ciasto w sam raz na Tłusty Czwartek, stworzone z myślą o tych, którzy dbają o linię. Oto przepis na wyśmienity,…
To danie pachnie wakacjami i kojarzy się ze słońcem. A choć wymaga odrobiny pracy, poprawia humor już podczas przygotowywania. Spróbujecie?…
Zdrowe i bezglutenowe. Z rodzynkami, morelami, żurawiną. Nawet jeśli unikacie słodyczy, wypróbujcie ten przepis. Pyszności. Czas przygotowania: 40 minut…
Słodki obiad to propozycja zarówno dla dzieci jak i dorosłych, bo kto nie lubi rozpływających się w ustach naleśników z serem…