Penne z ricottą

Ricotta to kluczowy składnik wielu dań w kuchni regionalnej południowych i środkowych Włoch. Ten miękki rodzaj twarogu uzyskuje się z…

Karczochy na stole

Pochodzą z rejoniu Morza Śródziemnego, a uprawiane są w całej Europie oraz Ameryce Północnej. Karczochy niestety ciągle jeszcze nie cieszą…

wielkanocna kawa

Kawa na wielkanocnym stole

Choć wśród wielkanocnych przysmaków nie powinno zabraknąć tradycyjnych, polskich babek i mazurków, święta to dobra okazja do podjęcia kulinarnych eksperymentów. Duże…

Przepisy na Wielkanoc

Wielkanoc jest przez wielu uważana za najważniejsze święto w roku. Dlaczego? Ponieważ towarzyszy mu powiew wiosennej świeżości, gruntowne porządki oraz…

Smak Północy

Czy Finlandia ma smak? Ma! Żurawinowy, malinowy, a nawet limonkowo-cytrynowy! „Od jakiegoś czasu obserwujemy, że Polacy chętnie sięgają po produkty…

Deser w stylu fit

Jeżeli chcemy zrzucić zbędne kilogramy, róbmy to z głową i na stałe. Wystarczy przyswojenie zdrowych nawyków, trochę chęci i samozaparcia.…

Serowe muffinki

A gdyby tak połączyć dwie niebywałe przyjemności kulinarne? Muffiny i ser pleśniowy. Lekko słonawy smak sera idealnie łączy się z…

Lasagne Verde

To danie pachnie wakacjami i kojarzy się ze słońcem. A choć wymaga odrobiny pracy, poprawia humor już podczas przygotowywania. Spróbujecie?…