Macie ochotę na wiosenne pyszności w luksusowym wydaniu? Wybierzcie się do warszawskiego Le Victoria Brasserie Moderne. Szef kuchni Maciej Majewski oparł nowe sezonowe menu na najświeższych składnikach i kuszących aromatach.

_MG_7018[1]Wśród wiosennych kompozycji kulinarnych szefa kuchni znajdują się : pasztet z kaczki w cieście z foie gras podawany z marynowanymi warzywami i jabłkowym chutney, filet z okonia morskiego z kalafiorowym purée i rybnym velouté, schab z mlecznego prosiaka podawany z purée z selera, smażoną dymką w kompozycji z sosem z tymiankiem jak również polędwica cielęca, z chrupiącą grasicą, chrupiącymi sercami sałaty rzymskiej i glazurowana pietruszką. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej!

_MG_7310[1]Osobom, poszukującym wykwintnej kuchni, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii, polecamy dania „De-Light”. Wśród rekomendowanych propozycji Macieja Majewskiego znajduje się m.in. sałatka z wiosennych warzyw na bazie ziół w kompozycji z pudrem na bazie słonecznika, aromatyczna zupa na bazie wiosennych warzyw w połączeniu z klasycznym francuskim pistou przygotowanym z bazylii, czosnku i oliwy oraz łosoś z risotto z zielonym groszkiem i miętą z kremem z langustynek.

_MG_7737A co na deser? Jest carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamencie syropu z estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też mus czekoladowy, podawany z czekoladową kruszonką, karmelowym tiulem i lodami z mięty pieprzowej. W menu znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów, a także cytrynowy biszkopt z kremem cytrynowym, bezą i kandyzowaną skórką cytryny. Pyszności.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.