Długi weekend oraz piękna majowa pogoda nie zachęcają do siedzenia w domu. Wśród ulubionych sposobów smakowania wolnego czasu królują lekkie…

Długi weekend oraz piękna majowa pogoda nie zachęcają do siedzenia w domu. Wśród ulubionych sposobów smakowania wolnego czasu królują lekkie…
A może coś lekkiego, zdrowego i pożywnego? W sam raz na upały! Cukinia faszerowana z tofu Nieskomplikowane, ale bardzo…
Wiosna kojarzy nam się przede wszystkim z budzącą się do życia przyrodą. Kwitną drzewa, krzewy, kwiaty. W sklepach pojawiają się…
Im bliżej długiego weekendu majowego, tym bardziej realne stawały się prognozy synoptyków, że majówka będzie słoneczna. Wielu z nas wykorzysta…
Baileys właśnie odkrywa swoje nowe, zmysłowe i bardzo kobiece oblicze. Zobaczcie przepisy zainspirowane Baileys. Baileys na lodzie z migdałami…
Kuchnia meksykańska wyraża radość życia i jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Dlaczego? Bo potrawy meksykańskie kojarzą się przede wszystkim…
Przyszła wiosna, więc apetyty na warzywa rosną. W sklepach jest ich coraz więcej, są coraz tańsze, ładniejsze i zdrowsze. Jak…
Wielkanoc to święto wszystkich łakomczuchów. Siadając do uroczystego śniadania na pewno znajdziemy na nim oprócz jaj i żurku również baby…
Zwrot w stronę win biodynamicznych, ponowne zwrócenie uwagi na sposoby dobierania alkoholi do potraw oraz potwierdzenie zeszłorocznych trendów, dotyczących tryumfu…
O tradycji podawania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Przysłowie…
Warto dać odpocząć naszym żołądkom po karnawale, a także oczyścić i wzmocnić ciało przed nadchodzącą, długo oczekiwaną wiosną. Oto kilka pomysłów na postne przepisy.
Propozycja zadowoli z pewnością najbardziej wymagających smakoszy, bowiem do jej przyrządzenia potrzebna będzie sola – ryba o bardzo delikatnym, białym…
Zima daje się wszystkim we znaki. Przenikliwy chłód i mrozy potrafią skutecznie obniżyć odporność organizmu. – Aby zapobiec częstym przeziębieniom…
Chałwa nie tylko świetnie smakuje i rozpieszcza podniebienie każdego konesera smaku. Niezależnie od wieku dodaje niesamowitej ilości energii oraz…
Espresso, kawa po turecku a może kawa amerykańska? Istnieje kilka sposobów na parzenie małej czarnej, jednak sposób w jaki to…
Istotnym elementem kształtującym nadchodzące trendy w gastronomii jest zwiększająca się świadomość ludzi na temat zdrowego stylu życia i właściwego odżywiania.…
Szukasz pretekstu, aby wymówić się od pączka w Tłusty Czwartek? Przecież to jeden z nielicznych dni w roku, kiedy możesz bez oporu…
Kilka pomysłów na mniej standardowe, pełne smaku drinki z alkoholem, który zwyczajowo kojarzy się z męskim napojem – whisky
Karnawał oraz zima za oknem to czas bali, przyjęć, spotkań z przyjaciółmi w domu, a przy tym okres kiedy…
Kolacja wigilijna to najważniejszy posiłek w roku. Choć bezmięsny i postny, kusi smakami zapamiętanymi z dzieciństwa. Jeśli ryby stanowią podstawę…
Piernik – jako jedno z najstarszych ciast – wywodzi się z wielkich średniowiecznych bochnów chleba robionych na miodzie. Jest symbolem zdrowia…
Wybierając ryby do świątecznych potraw warto zwrócić uwagę na ich wielkość, zapach oraz właściwości odżywcze. Nie wszystkie bowiem gatunki są…
Bliny gryczane to rosyjska potrawa, którą tradycyjnie łączy się z kawiorem. Powszechnie uważa się, że szlachetny smak kawioru nie powinien…
Przedświątecznej gorączce ulega niemal każdy. Począwszy od szaleńczej od sklepu do sklepu pogoni za prezentami, generalnym odkurzeniu mieszkania a kończąc…
Jak głosi legenda, 5000 lat temu cesarz Shen Nung podróżował po Chinach. Chciał się napić wody, ale nie nadawała się…
Grecja to nie tylko ojczyzna mitologii, demokracji i antycznej poezji, ale również znanych i cenionych smakołyków takich jak: gyros, souvlaki,…
Kuchnia azjatycka jest tak bogata w składniki, smaki, aromaty i przyprawy, jak wielki jest azjatycki kontynent. Wszystkim, którzy chcieliby przekonać…
W swojej kulinarnej podróży po świecie Lidl proponuje zawsze najlepsze smaki. Tym razem przeniesiemy się na Półwysep Iberyjski – do…
Sushi-bary stały się bardzo popularne. Jest coraz więcej chętnych do spróbowania egzotycznych dań i to nie tylko z ciekawości.