ser

Włoska kuchnia

Parma – jedno z ważniejszych miast włoskiego regionu Emilia Romania – słynie nie tylko z szynki i parmezanu, ale także doskonałych…

Red Velvet

Babeczki Red Velvet

Osiemnastego maja obchodzimy Światowy Dzień Pieczenia. Gotowe na taką okazję? Zbieracie już ulubione przepisy? Jeśli nie, może zainspiruje was przepis…

Barilla 2

Pasta i basta

Włochy uważane są za ojczyznę makaronu. Poniekąd słusznie, bo żaden kraj nie przysłużył się do takiego rozpowszechnienia pasty, jak właśnie…

Minestrone

Zupa wiosenna

Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów, czas zamienić na te…

czekolada

Słodka Wielkanoc

Wielkanoc to czas szczególny. Wiosenny, rodzinny, radosny i kolorowy. Specjalnie na tę okazję marka Lindt przygotowała Złotego Zajączka, który udekoruje…

babka 2

Babka z otrębami

Święta Wielkanocne to moment, w którym witamy wiosnę, czekamy na zmiany i podejmujemy nowe wyzwania. Kulinarne również. Dlatego w tym roku…

zdrowy jogurt

Zdrowy jogurt

Jogurt ma więcej wapnia niż mleko, wspomaga trawienie, poprawia odporność, zapobiega miażdżycy i cukrzycy. Aż 90 procent Polaków chętnie sięga…

spagetti 2

Spaghetti z krewetkami

Pyszny, rozpieszczający podniebienie lunch, obiad albo kolacja. Pora serwowania dowolna, bo krewetki z makaronem smakują zawsze. Składniki na 4 porcje:…

muffinki 2

Muffinki czekoladowe

Mam ochotę na czekoladę. Uwodzicielsko pachnącą, słodko rozpływającą się. Romantycznie gorącą. Może być zamknięta w uroczych muffinkach, przykrytych śmietankowym daszkiem.…

deser

Chambord® Tiramisu

Deser na Walentynki? Aksamitne, romantyczne tiramisu z odrobiną likieru Chambord® pachnącego czarnymi jeżynami. Afrodyzjak w najlepszej postaci. Owoce: 1 szklanka…

placuszki 2

Śniadaniowe placuszki

Idealne na początek dnia. Szczególnie o tej porze roku. Sycące, pachnące, poprawiające nastrój. Wybornie smakują z miodem i owocami. Składniki:…