Deser lodowy z otrębami

Dzień Matki to świetny moment, by przygotować ukochanej mamie najlepszy deser na świecie. Smaczny, zdrowy i niebanalny. Taki, jak lody z otrębami.

LodySkładniki:

  • 8 łyżek otrąb granulowanych o smaku truskawek firmy Kupiec
  • 8 gałek lodów waniliowych
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 cm korzenia imbiru

otrebyPrzygotowanie:

Jabłka pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać miód, aby się rozpuścił i dodać do niego starty korzeń imbiru. Dobrze wymieszać. Położyć na patelni jabłka i smażyć z każdej strony około 2 minut. Każdą gałkę lodów obtoczyć w otrębach i położyć na talerzyku. Udekorować karmelizowanym jabłkiem.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.