Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z krewetkami. Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt sprawią, że będzie często gościło w menu każdego smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu.

Składniki dla 3 osób:

  • 15 krewetek
  • 3 łyżki masła
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 pomidor bez skórki
  • 150 ml wody, bulionu lub białego wina
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • parmezan do oprószenia
  • 300g makaronu bezglutenowego, np. 3 Pauly spaghetti

Przygotowanie:

Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. Gotowe.

www.3pauly.de

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.