Bezglutenowe spaghetti z krewetkami

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z krewetkami. Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt sprawią, że będzie często gościło w menu każdego smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu.

Składniki dla 3 osób:

  • 15 krewetek
  • 3 łyżki masła
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 pomidor bez skórki
  • 150 ml wody, bulionu lub białego wina
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • parmezan do oprószenia
  • 300g makaronu bezglutenowego, np. 3 Pauly spaghetti

Przygotowanie:

Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. Gotowe.

www.3pauly.de

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.