Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem

Masz ochotę na lekki posiłek? Zrób sałatkę. Młody szpinak, gruszka, kozi ser,
orzechy i… gotowe. Bakalie sprawią, że sałatka stanie się w pełni zbilansowanym posiłkiem.

 Składniki:

  • 500 g liści młodego szpinaku
  • 1 gruszka
  • 100 g Słonecznego Trio Bakalland (rodzynka, miechunka, żurawina)
  • 75 g orzechów włoskich Chandler
  • 50 g koziego sera
  • 2 łyżki miodu
  • ½ łyżeczki soku
    z cytryny

Przygotowanie:

Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę. Bakalie: żurawinę, rodzynki i Złote owoce wkładamy do rondelka,
mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą,
następnie dodajemy go do sałatki. Całość dekorujemy połówkami orzechów Chandler.

Nie ma jeszcze komentarzy.

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany