Woda bez smaku? To już przeszłość. Oto jak szybko i tanio przyrządzać zdrowe i smaczne napoje.
Bilans wodny dla dorosłego człowieka wynosi 2,5-3 litrów dziennie, u dziecka mieści się w przedziale 1,5-2,5 litrów. Znaczną część tego zalecenia można spełnić, spożywając różnego rodzaju napoje. Ich bazą najczęściej jest woda, od której zależy smak i jakość tego, co pijemy. Odkryj sekret smaku w 3 krokach…
Krok 1. Wlej „kranówkę” do dzbanka filtrującego Dafi, a już po chwili otrzymasz czystą i smaczną wodę.
Orzeźwiający smak, świeżość i wysoka jakość to walory wody, które chcesz zapewnić swoim bliskim. Sięgnij zatem po dzbanek filtrujący marki Dafi, który każdego dnia dostarcza oczyszczoną i zdrową wodę. Filtrując ją, podwyższasz jej jakość, a jednocześnie oszczędzasz czas i pieniądze. Dzbanki filtrujące z wymiennymi wkładami pozwalają na nieustanne i racjonalne używanie wody kranowej, gdyż jeden wymienny co miesiąc filtr dostarcza od 150 do 200 litrów wody. Filtry Dafi są doceniane przez osoby dbające o ograniczanie odpadów z plastikowych butelek.
Krok 2. Przefiltrowaną w dzbanku wodę przelej do karafki Dafi, stworzonej po to, by serwowanie świeżej wody i ulubionych napojów na jej bazie było wygodne i estetyczne.
Czy pomyślałaś kiedyś o naczyniu, które zapewni wygodne serwowanie napojów,
a jednocześnie będzie komponować się z każdym wnętrzem kuchni? Aby napój zachował swój aromat, warto wykorzystać do tego celu designerską karafkę Dafi. Wyposażona w wieczko w kolorze dzbanka, pozwala zachować świeżość, chroniąc napój przed przenikaniem niepożądanych zapachów oraz zewnętrznych nieczystości.
Krok 3. Dodaj do karafki z przefiltrowaną wodą sok z wyciskarki Dafi
i uzyskaj orzeźwiający napój.
Woda z dodatkiem soku z cytrusów nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale wspomaga różne diety m.in. odchudzające czy te typu detoks. Dzięki wyciskarce Dafi otrzymanie soku z cytryny, limonki lub pomarańczy będzie banalnie proste i precyzyjne, zapewnia to jej unikalny i ergonomiczny kształt. Dopełnieniem smakowych fantazji może być urozmaicenie wody z sokiem dodatkami z niektórych warzyw (np. świeżego ogórka) i owoców (np. malin).