W kwestii jedzenia dzieci bywają wybredne, ale uwielbiają zaskakujące połączenia! Chcesz z okazji Dnia Dziecka podać im coś słodkiego, ale jednocześnie zdrowego? Oto podpowiedź.

shutterstock_257975108

Chlebki z kremem orzechowym i jabłkiem

 

Składniki:

  • 4 kromki pszennych chlebków Tovago
  • 4 łyżki nutelli lub innego kremu orzechowego
  • pół jabłka
  • garść pestek dyni

IMG_3588 (1)

Przygotowanie:

Pestki dyni upraż na suchej patelni. Jabłko pokrój wzdłuż, na cienkie plasterki. Każdą kromkę chlebka posmaruj łyżką nutelli.

Ułóż plasterek jabłka. Całość posyp prażonymi pestkami dyni.

 

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.