W kwestii jedzenia dzieci bywają wybredne, ale uwielbiają zaskakujące połączenia! Chcesz z okazji Dnia Dziecka podać im coś słodkiego, ale jednocześnie zdrowego? Oto podpowiedź.

shutterstock_257975108

Chlebki z kremem orzechowym i jabłkiem

 

Składniki:

  • 4 kromki pszennych chlebków Tovago
  • 4 łyżki nutelli lub innego kremu orzechowego
  • pół jabłka
  • garść pestek dyni

IMG_3588 (1)

Przygotowanie:

Pestki dyni upraż na suchej patelni. Jabłko pokrój wzdłuż, na cienkie plasterki. Każdą kromkę chlebka posmaruj łyżką nutelli.

Ułóż plasterek jabłka. Całość posyp prażonymi pestkami dyni.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.