Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami to świetny pomysł na letni lunch. Witaminy zawarte w pomidorkach i avocado połączone z sytością krewetek tworzą energetyczne, pyszne danie.

salatka_z_krewetkami_avocado_i_pomidorkami

 

Składniki na 4 porcje:

  • 20 krewetek tygrysich
  • 1 avocado
  • 2 cebulki dymki
  • 12 pomidorków cherry
  • 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
  • 2 łyżki soku z cytryn, np. Limmi
  • oliwa z oliwek extra vergine, np. Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

 shutterstock_256747942

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przekrój pomidorki cherry i dorzuć całość do miski.  Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóż krewetki wraz z warzywami.

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.