Truskawki to jedne z najsmaczniejszych i najbardziej aromatycznych
owoców lata. Jak podać je inaczej niż zwykle? Rozwiązaniem są nietypowe
połączenia, choćby chłodnik truskawkowy z kozim serem i migdałami.

Chłodnik truskawkowy

Składniki:Chłodnik truskawkowy z kozim serem.

  • 1 kg truskawek
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 50 g koziego sera
  • 50 g płatków migdałów Bakalland

Przygotowanie:

Truskawki myjemy
i obieramy. Łączymy
z imbirem i cukrem,
miksujemy na gładką masę. Kozi ser ścieramy na tarce, dodajemy do pozostałych
składników. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy około godzinę. Przed podaniem
chłodnik posypujemy płatkami lekko uprażonych płatków migdałów.
Zupę możemy podawać również z listkiem mięty.

Chłodnik truskawkowy z kozim serem

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.