Bazylia, cząber, kolendra, lubczyk, mięta, oregano, rozmaryn, szałwia, tymianek – któż nie chciałby mieć takiego właśnie ziołowego zestawu na wyciągnięcie…
Na śniadanie, na lunch albo kolację… Z klopsikami, masłem orzechowym, bekonem, a nawet z bananem. Bez kanapki większość z nas…
Domowej roboty batoniki z migdałów, orzechów i suszonych owoców są jednym z najlepszych źródeł energii, np. w trakcie intensywnej nauki…
Kiedy słyszysz hasło burak, od razu zapewne myślisz o takiej potrawie, jak barszcz czerwony z uszkami lub krokietem… Skojarzenie to jest oczywiście jak…
Szkoła gotowania dla dzieci Little Chef jest pierwszym i największym miejscem w Polsce, którego misją jest rozbudzenie wśród dzieci pasji…
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Za tym szczególnym czasem tęskni każdy z nas. Nie możemy się doczekać wyjątkowej atmosfery, charakterystycznego zapachu choinki przeplatającego się z aromatem domowych wypieków.
O poranku bardzo często ulegamy pokusie przeróżnych śniadaniowych wymówek, które później przypominają o sobie w najbardziej nieoczekiwanym momencie. I choć jest ich tyle, ilu zaspanych ludzi o poranku, to wbrew pozorom – łatwo je obalić. Szczególnie, że 8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania.
Ekskluzywny sesja food pairing przy współudziale szefa kuchni Jarosława Walczyka oraz możliwość degustacji produktów łączonych z whisky, m.in. czekolady, suszonego mięsa, a nawet lodów. Organizatorzy Whisky Live Warsaw 2016 otwierają się na płeć piękną.
Czy wiecie, że herbata wspomaga organizm na kilka sposobów. Nieocenione są nie tylko jej właściwości rozgrzewające, ale także pobudzające i wspomagające układ trawienny. To napój w sam raz na jesień.
Dynia, koper włoski i czarna rzepa to typowo jesienne warzywa, które z powodzeniem mogą służyć nie tylko jako składnik sałatek, ale też pyszny dodatek do kanapek. Spróbujecie?
Chłodnik to niekwestionowany lider wśród propozycji zup na lato. Nie tylko skutecznie orzeźwia w upalne dni, ale i jest zdrowy, smaczny oraz łatwy w przygotowaniu. Wartością dodaną tego typu zupy jest również fakt, że można ją podawać z różnymi dodatkami.
Nie każdy, kto kocha jedzenie, lubi gotować. Zwłaszcza w gorące dni nie chcemy tracić czasu na przyrządzanie potraw. Rozwiązaniem na upały może być orzeźwiający Redd’s, a na głód zamówienie jedzenia. Dlatego, tego lata Redd’s i serwis Pyszne.pl połączyli siły w ramach promocji „Głód Narasta”.
Owoce i warzywa to nie tylko czysta przyjemność jedzenia, ale bomba witaminowa dla organizmu. Korzyść może być jeszcze większa, jeśli zdecydujemy się na dietę płynną – czyli postawimy na przeciery i koktajle.
Gotować potrafią nie tylko dorośli, ale także dzieci. Przyrządzanie posiłków jest ciekawym, odprężającym, pobudzającym wyobraźnię zajęciem. Dla wszystkich kucharzy ważne są jednak praktyczne pomoce, na przykład specjalna ręcznika papierowego Velvet z logo programu Master Chef Junior, która wspiera w gotowaniu dzieci.
Zdrowe przekąski to tylko surowe owoce i warzywa? Na stres pomoże tylko czekolada? W gąszczu dietetycznych porad łatwo się zagubić. Dlatego wybraliśmy przekąski, które śmiało można włączyć do zdrowego menu.
Niewielkie, słodko-cierpkie owoce żurawiny jeszcze do niedawna traktowane były nieco po macoszemu, stanowiąc najmniej atrakcyjny składnik tak zwanych „mieszanek studenckich”. Ich cudowne, prozdrowotne własności odkryte zostały na nowo sprawiając, że żurawina okrzyknięta została „bombą o uzdrawiającej mocy”.
Podstawą dobrego samopoczucia, zdrowia i kondycji jest odpowiedni styl życia, na który składają się dobre nawyki żywieniowe, aktywność fizyczna oraz…
Gdyby zapytać przeciętnego Polaka, po co nam cukier w kuchni, odpowiedziałby: aby posłodzić potrawy lub napoje. I jest to zgodne z prawdą. Cukier nadaje potrawom słodki smak i sprawia, że są one smaczniejsze, ale to nie wszystko. Cukier nie tylko polepsza smak potraw, ale także je konserwuje i właśnie z tego powodu jest niezastąpiony w przemyśle spożywczym.
Zastanawiasz się gdzie zabrać swoją drugą połówkę w Walentynki? Przychodzimy z pomocą! Nasza redakcja odwiedziła restaurację, która jest idealnym miejscem…
Chciałabyś zjeść w unikatowym, oryginalnym miejscu? Masz dosyć sieciówek? Specjalnie dla naszych czytelniczek redakcja Republiki Kobiet postanowiła sprawdzić wyjątkowe miejsca…
Brak zajawki, ponieważ wpis jest zabezpieczony hasłem.
W ciągu ostatnich kilku lat wzrosło spożycie drobiu, a wraz z nim liczba mitów na temat tego rodzaju mięsa. Otrzymujemy…
Imbir cieszy się coraz większą popularnością wśród Polaków – nie tylko jako aromatyczny dodatek do potraw, ale także jako panaceum…
Krem z buraczków z kozim serem, sushi czy pierogi z dynią to nie tylko pozycje z menu dobrej restauracji, ale…
Nie zawsze mamy czas przygotować barszcz samodzielnie. Co wtedy? Z pomocą przychodzą gotowe produkty. Wystarczy tylko mieć dobry bulion pod…
Bez bakalii nie wyobrażamy sobie świętowania. Zgodnie z tradycją, duża ich ilość na świątecznym stole to gwarancja zdrowia i dobrobytu…
Biżuteria Polanska & Co. powstała dla kobiet lubiących bawić się modą i poszukujących wyjątkowych dodatków dla podkreślenia własnego stylu. Kolekcje…
Pierniki, w przeszłości uważane za symbol dobrobytu i produkt luksusowy, dostępny jedynie dla najbogatszych mieszkańców miast hanzeatyckich, są obecnie jednymi…
Przesilenie jesienne to czas, gdy odczuwamy spadek formy i brak chęci do działania. Najchętniej spędzilibyśmy tę porę roku pod kocem,…
Jaki ryż lubisz? Słodki, słony, pikantny? A wiesz, jakich dodatków użyć, aby wydobyć w pełni tkwiący w nim potencjał? Jeśli…