Masz ochotę na lekki posiłek? Zrób sałatkę. Młody szpinak, gruszka, kozi ser,
orzechy i… gotowe. Bakalie sprawią, że sałatka stanie się w pełni zbilansowanym posiłkiem.
 
Składniki:
- 500 g liści młodego szpinaku
 - 1 gruszka
 - 100 g Słonecznego Trio Bakalland (rodzynka, miechunka, żurawina)
 - 75 g orzechów włoskich Chandler
 - 50 g koziego sera
 - 2 łyżki miodu
 - ½ łyżeczki soku
z cytryny 
Przygotowanie:
Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę. Bakalie: żurawinę, rodzynki i Złote owoce wkładamy do rondelka,
mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą,
następnie dodajemy go do sałatki. Całość dekorujemy połówkami orzechów Chandler.
