Masz ochotę na lekki posiłek? Zrób sałatkę. Młody szpinak, gruszka, kozi ser,
orzechy i… gotowe. Bakalie sprawią, że sałatka stanie się w pełni zbilansowanym posiłkiem.

 Składniki:

  • 500 g liści młodego szpinaku
  • 1 gruszka
  • 100 g Słonecznego Trio Bakalland (rodzynka, miechunka, żurawina)
  • 75 g orzechów włoskich Chandler
  • 50 g koziego sera
  • 2 łyżki miodu
  • ½ łyżeczki soku
    z cytryny

Przygotowanie:

Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę. Bakalie: żurawinę, rodzynki i Złote owoce wkładamy do rondelka,
mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą,
następnie dodajemy go do sałatki. Całość dekorujemy połówkami orzechów Chandler.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.