Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.
Składniki na 4 porcje:
- 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
- 3 łyżki miodu
- 6 łyżek mleka w proszku
- Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
- Owoce świeże lub z syropu
- Płatki migdałowe
- Tarta czekolad
Przygotowanie:
Pokruszyć pierniki na kawałeczki. Serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach, lub szklankach, ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą.