Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.

Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.

D

Składniki na 4 porcje:

  • 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
  • 3 łyżki miodu
  •  6 łyżek mleka w proszku
  • Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
  • Owoce świeże lub z syropu
  • Płatki migdałowe
  • Tarta czekolad

Przygotowanie:

Pokruszyć pierniki na kawałeczki. Serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach, lub szklankach, ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą.

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.