Dynia, płatki chili, imbir, pomidory suszone… Same pyszności, rozgrzewające i zdrowe. Jeśli chcecie podać je inaczej, przepis na wytrawne tartaletki powinien was zachęcić do działania. 

Składniki: fot. Dan Cake 2

  • opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
  • dynia 500g
  • cebula 1 średnia
  • pomidory suszone z zalewy 3 sztuki
  • 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
  • ½  łyżeczki suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • sól do smaku
  • jajko przepiórcze ugotowane na twardo
  • 150 ml wody

Przygotowanie: Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.