Dynia, płatki chili, imbir, pomidory suszone… Same pyszności, rozgrzewające i zdrowe. Jeśli chcecie podać je inaczej, przepis na wytrawne tartaletki powinien was zachęcić do działania. 

Składniki: fot. Dan Cake 2

  • opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
  • dynia 500g
  • cebula 1 średnia
  • pomidory suszone z zalewy 3 sztuki
  • 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
  • ½  łyżeczki suszonego imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • sól do smaku
  • jajko przepiórcze ugotowane na twardo
  • 150 ml wody

Przygotowanie: Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.