Masz ochotę na sałatkę? Skorzystaj z dobrodziejstwa awokado i liści świeżego szpinaku. Wystarczy chwila, dobry sos na bazie miodu i musztardy i lekki posiłek gotowy.

sałatka z awokado

Składniki:                                                                                                 

  • 2 awokado
  • 300 g świeżego  szpinaku
  • 100 g chrupiącej sałatki Bakalland
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pieprz
  • sól

Sos:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ łyżki octu jabłkowego
  • ½ łyżki musztardy Dijon
  • ½ łyżki miodu

shutterstock_184765886

Przygotowanie:

Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos, mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.

2 komentarze
  1. Jadłabym ;) Oprócz pomidorków koktajlowych, bo pomidorów nie toleruję. Muszę sobie taką zrobić do pracy na śniadanko, ostatnio przerzucam się na sałatki zamiast kanapek :) Może wyjdzie mi na zdrowie

  2. Jadłabym ;) Oprócz pomidorków koktajlowych, bo pomidorów nie toleruję. Muszę sobie taką zrobić do pracy na śniadanko, ostatnio przerzucam się na sałatki zamiast kanapek :) Może wyjdzie mi na zdrowie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.