Masz ochotę na sałatkę? Skorzystaj z dobrodziejstwa awokado i liści świeżego szpinaku. Wystarczy chwila, dobry sos na bazie miodu i musztardy i lekki posiłek gotowy.
Składniki:
- 2 awokado
- 300 g świeżego szpinaku
- 100 g chrupiącej sałatki Bakalland
- 6 pomidorków koktajlowych
- pieprz
- sól
Sos:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- ½ łyżki octu jabłkowego
- ½ łyżki musztardy Dijon
- ½ łyżki miodu
Przygotowanie:
Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos, mieszamy z sobą wszystkie składniki. Gotową sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.
Jadłabym ;) Oprócz pomidorków koktajlowych, bo pomidorów nie toleruję. Muszę sobie taką zrobić do pracy na śniadanko, ostatnio przerzucam się na sałatki zamiast kanapek :) Może wyjdzie mi na zdrowie
Jadłabym ;) Oprócz pomidorków koktajlowych, bo pomidorów nie toleruję. Muszę sobie taką zrobić do pracy na śniadanko, ostatnio przerzucam się na sałatki zamiast kanapek :) Może wyjdzie mi na zdrowie