Nie macie pomysłu na kolację? Oto podpowiedź – wykwintne, szybkie w przygotowaniu danie z krewetkami i serem Lazur Błękitny.

IMG_4995Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 20 dużych obranych mrożonych krewetek
  • 100 g sera Lazur Błękitny
  • 10 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • cytryna
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i  pieprzem, i w takiej zaprawie pozostawić kilkanaście minut. Plastry boczku przeciąć wzdłuż tak, aby powstało 20 wąskich kawałków. Ser Lazur Błękitny pokroić w słupki. Na każdej krewetce położyć kawałek sera i ciasno owinąć plasterkiem boczku – do zwinięcia można użyć wykałaczki. Smażyć przez około 2-3 minuty z każdej strony. Podawać jako przystawkę z białym pieczywem.

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.