Jeżeli lubisz smaki włoskiej kuchni, ten przepis z pewnością jest dla ciebie. Odrobina bazylii, przepyszne sery, a do tego idealnie dobrana kiełbasa. Ta mała wariacja z pewnością zaskoczy bliskich i znajomych. To doskonała propozycja nie tylko na spotkanie towarzyskie, ale i kolację we dwoje.

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g kiełbasy ze świniobicia np. Madej Wróbel
  • 4 jajka
  • 100 g mąki
  • 100 g żółtego sera
  • 125 g camembert
  • 100 g lazur
  • 50 g grana padano
  • 1 pomidor
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • olej

18_kielbasa_ze_swiniobicia_w_ciescie_quattro_formaggi_male

Przygotowanie

W pierwszej kolejności podziel kiełbasę w słupki. Potem smaż jej kawałki do momentu, aż poczujesz mocny zapach. Zostaw kiełbasę do wystudzenia. W międzyczasie wymieszaj w dużej misce jajka i mąkę, następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony camembert i lazur. Gdy już to zrobisz, zanurzaj kiełbaski w przygotowanym cieście. Nabieraj kiełbaski łyżką wraz ze sporą ilością ciasta i smaż na złoto. Ułóż na półmisku, posyp grana padano i udekoruj listkami bazylii oraz pomidorem.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.