Kasza jaglana jest najzdrowszą ze wszystkich kasz! Dzięki krzemionce wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci, działa kojąco na układ pokarmowy. W połączeniu z jeżynami, zawierającymi bardzo silne utleniacze, tworzy prawdziwą mieszankę przeciwko starzeniu! Dziś polecamy ją w wersji śniadaniowej.
Przepis: Milena Nosek, dietetyk LongLife
Kasza jaglana z gruszką i jeżynami
Składniki:
- kasza jaglana
- mleko ryżowe
- mrożone jeżyny
- gruszka
- listek mięty do dekoracji
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować na mleku ryżowym do miękkości. Zaraz po ugotowaniu dołożyć do środka jeżyny i wymieszać, aż się rozmrożą, a całość delikatnie ostygnie. Do mieszanki dodać pokrojoną w kostkę gruszkę i przybrać listkiem mięty do dekoracji. Wskazówka – przed dekoracją jeden listek mięty potnijmy w cienkie paseczki i wymieszajmy z kaszą, aby nadać całości miętową nutę.
Więcej pomysłów na zdrowe dania znajdziesz na http://longlife.com.pl