Kasza jaglana jest najzdrowszą ze wszystkich kasz! Dzięki krzemionce wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci, działa kojąco na układ pokarmowy. W połączeniu z jeżynami, zawierającymi bardzo silne utleniacze, tworzy prawdziwą mieszankę przeciwko starzeniu! Dziś polecamy ją w wersji śniadaniowej.

Przepis: Milena Nosek, dietetyk LongLife

Kasza jaglana 2Kasza jaglana z gruszką i jeżynami

Składniki:

  • kasza jaglana
  • mleko ryżowe
  • mrożone jeżyny
  • gruszka
  • listek mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną ugotować na mleku ryżowym do miękkości. Zaraz po ugotowaniu dołożyć do środka jeżyny i wymieszać, aż się rozmrożą, a całość delikatnie ostygnie. Do mieszanki dodać pokrojoną w kostkę gruszkę i przybrać listkiem mięty do dekoracji. Wskazówka – przed dekoracją jeden listek mięty potnijmy w cienkie paseczki i wymieszajmy z kaszą, aby nadać całości miętową nutę.

Więcej pomysłów na zdrowe dania znajdziesz na http://longlife.com.pl

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.