Prosta, lekka zupa rodem z Hiszpanii najlepiej smakuje podawana na zimno. Sprawdzi się w upalny dzień również dlatego, że nie wymaga długiego przygotowywania. Gazpacho to jest to!

GazpachoSkładniki:

  • cztery świeże pomidory
  • paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
  • zielona papryka
  • żółta papryka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • szklanka soku pomidorowego
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Crispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

shutterstock_261086711

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.