Dzień Matki to świetny moment, by przygotować ukochanej mamie najlepszy deser na świecie. Smaczny, zdrowy i niebanalny. Taki, jak lody z otrębami.

LodySkładniki:

  • 8 łyżek otrąb granulowanych o smaku truskawek firmy Kupiec
  • 8 gałek lodów waniliowych
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 cm korzenia imbiru

otrebyPrzygotowanie:

Jabłka pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać miód, aby się rozpuścił i dodać do niego starty korzeń imbiru. Dobrze wymieszać. Położyć na patelni jabłka i smażyć z każdej strony około 2 minut. Każdą gałkę lodów obtoczyć w otrębach i położyć na talerzyku. Udekorować karmelizowanym jabłkiem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.