Dzień Matki to świetny moment, by przygotować ukochanej mamie najlepszy deser na świecie. Smaczny, zdrowy i niebanalny. Taki, jak lody z otrębami.

LodySkładniki:

  • 8 łyżek otrąb granulowanych o smaku truskawek firmy Kupiec
  • 8 gałek lodów waniliowych
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 cm korzenia imbiru

otrebyPrzygotowanie:

Jabłka pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać miód, aby się rozpuścił i dodać do niego starty korzeń imbiru. Dobrze wymieszać. Położyć na patelni jabłka i smażyć z każdej strony około 2 minut. Każdą gałkę lodów obtoczyć w otrębach i położyć na talerzyku. Udekorować karmelizowanym jabłkiem.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.