Posadź zioła

Bazylia, cząber, kolendra, lubczyk, mięta, oregano, rozmaryn, szałwia, tymianek – któż nie chciałby mieć takiego właśnie ziołowego zestawu na wyciągnięcie…

Afrodyzjaki na talerzu

Afrodyzjaki, zawdzięczające swoją nazwę greckiej bogini miłości  Afrodycie, już w starożytności wykorzystywane były jako uwodzicielski naturalny składnik wielu dań lub…

Przepis na noon chai

Wywodzący się z Kaszmiru napój noon chai zachwyca przede wszystkim różową barwą, która powstaje w trakcie przygotowywania. W tradycyjnych domach…

Nutella i słodkie wypieki

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Za tym szczególnym czasem tęskni każdy z nas. Nie możemy się doczekać wyjątkowej atmosfery, charakterystycznego zapachu choinki przeplatającego się z aromatem domowych wypieków.

Dzień Zdrowego Śniadania

O poranku bardzo często ulegamy pokusie przeróżnych śniadaniowych wymówek, które później przypominają o sobie w najbardziej nieoczekiwanym momencie. I choć jest ich tyle, ilu zaspanych ludzi o poranku, to wbrew pozorom – łatwo je obalić. Szczególnie, że 8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania.

Rozgrzewający makaron

Czy jesień może być pyszna? Może! Wystarczy postawić na sezonowe produkty, nie bać się kulinarnych eksperymentów i słuchać swojego brzucha. Na co macie dziś ochotę? Może na pikantny makaron?

Najlepszy krem jarzynowy

Zmarznięta? Głodna? Rozgrzej się zdrową zupą z jarzyn. Do tego podpieczona kromka chleba z czosnkiem i bomba witaminowa na odporność gotowa. Smacznego.

Wytrawna tarta z dynią

Dynia ma rewelacyjny wpływ na zdrowie i urodę, a w połączeniu z bakaliami, tworzy bombę witaminową, która przyda się nam podczas jesiennych wieczorów.

Whisky Live Warsaw

Ekskluzywny sesja food pairing przy współudziale szefa kuchni Jarosława Walczyka oraz możliwość degustacji produktów łączonych z whisky, m.in. czekolady, suszonego mięsa, a nawet lodów. Organizatorzy Whisky Live Warsaw 2016 otwierają się na płeć piękną.