Herbata zamiast deseru? Jeśli przygotujesz ją z owocami, cukrem,
sorbetem lub sokiem z malin, a potem schłodzisz dobrze, będzie
wyśmienita. W sam raz na gorące popołudnie.

Mrożona herbata jaśminowo-owocowa

Składniki:

  • 4 torebki herbaty Jasmine Romance Green Tea Ahmad Tea LondonJasmine Romance Ahmad Tea
  • 1 l wody
  • 180 g cukru trzcinowego
  • 300 ml źródlanej wody naturalnie gazowanej
  • 1 limonka
  • ½ mango
  • kilka kostek lodu

Przygotowanie:

Cukier rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, aby otrzymać gęsty roztwór. Zieloną herbatę Jasmine Romance Green Tea Ahmad Tea London zaparzamy w 800 ml wody przez 3-5 minut. Do tak przygotowanego naparu dodajemy gęsty, cukrowy syrop oraz pokrojone w drobną kosteczkę mango. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy mineralną wodę gazowaną i sok
ze świeżej limonki. Odstawiamy do ostygnięcia, a gdy herbata będzie letnia,
wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po wyjęciu dodajemy kilka kostek lodu.

Mrożona herbata cytrynowo- malinowa

Składniki:

  • 3 torebki herbaty Lemon&Lime Twist Ahmad Tea London  
  • 1 l wody
  • 100 g cukru
  • 15 łyżek stołowych naturalnego soku z malin
  • sorbet cytrynowy
  • sorbet malinowy
  • kilka kostek lodu

Lemon Lime Twist Ahmad TeaPrzygotowanie:

Wszystkie torebki herbaty Lemon&Lime Twist Ahmad Tea London zalewamy
gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy,
aby całkowicie się rozpuścił. Następnie dodajemy 15 łyżek soku z malin
i odstawiamy napar do ostygnięcia. Gdy zrobi się letni, wstawiamy go do lodówki
na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy herbatę i dorzucamy do niej kilka
kostek lodu, 3 gałki sorbetu cytrynowego oraz 3 gałki sorbetu malinowego.

mrozone herbaty przepisy