Szybka i smaczna przekąska. W sam raz na rozgrzewającą kolację. Wystarczy chleb tostowy, mozzarella i pomidorki koktajlowe. Kilka minut i gotowe.

shutterstock_268897856 

Składniki:

  • 4 kanapki chleba tostowego, np. Dan Cake
  • 1 kulka sera mozarella
  • paczka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • świeża bazylia
  • ulubione zioła, np. prowansalskie
  • sól, pieprz

 Toast with cheese, cherry tomatoes and aromatic herbs

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°.  W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp  wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maks. 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.