Szybka i smaczna przekąska. W sam raz na rozgrzewającą kolację. Wystarczy chleb tostowy, mozzarella i pomidorki koktajlowe. Kilka minut i gotowe.

shutterstock_268897856 

Składniki:

  • 4 kanapki chleba tostowego, np. Dan Cake
  • 1 kulka sera mozarella
  • paczka pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • świeża bazylia
  • ulubione zioła, np. prowansalskie
  • sól, pieprz

 Toast with cheese, cherry tomatoes and aromatic herbs

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°.  W tym czasie pokrój mozzarellę na plastry. Na kromkach chleba tostowego ułóż ser, skrop go oliwą i posyp  wybranymi ziołami. Włóż do piekarnika i piecz maks. 25 minut. Gdy tosty będą już gotowe, przystrój je pomidorkami koktajlowymi oraz listkami świeżej bazylii.

 

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.