Wiosenna pogoda motywuje nas do zmiany stylu życia na fit. Staramy się to osiągnąć między innymi poprzez rezygnację z ciężkich posiłków. Warto je zastąpić lekkimi sałatkami, które nie tylko świetnie smakują i wyglądają, ale również dodają energii i dostarczają niezbędnych witamin i minerałów. Oto przepis na sałatkę ze szpinakiem i plasterkami suszonego sera.
• dwie garście świeżych liści szpinaku
• opakowanie pomidorków koktajlowych
• trzy średniej wielkości ogórki gruntowe
• opakowanie suszonego sera np. Ser chrupiące plasterki z posypką a la Italiana Crispy Natural
• oliwa z oliwek
• sól i pieprz
Przygotowanie:
Liście szpinaku, ogórki i pomidorki dokładnie umyć. Pomidory pokroić na pół, a ogórki w kostkę. Szpinak, a następnie wszystkie inne składniki ułożyć w salaterce lub na talerzu, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polać odrobiną oliwy z oliwek.