Ten deser przyrządzisz na grillu. Brzmi niewiarygodnie? Nic to!
Smakuje wyśmienicie.
Składniki:
25 g blanszowanych orzechów laskowych lub migdałów
olej słonecznikowy do smarowania
2 dojrzałe gruszki pokrojone w ćwiartki z usuniętym gniazdem
2 dojrzałe nektarynki pokrojone w ćwiartki
4 dojrzałe śliwki pokrojone na połówki
200 g naturalnego twarożku
cukier waniliowy
Polecany produkt:
Familly Grill marki Russell Hobbs
Przygotowanie:
Nagrzej Familly Grill. Rozłóż na nim orzechy lub migdały, zamknij pokrywę i grilluj przez ok 3 minuty, aż orzechy lekko się uprażą. Używając drewnianej łyżki zgarnij orzechy do tacki ociekowej, a następnie przesyp na talerz do ostygnięcia. Postaw tackę ociekową z powrotem. Rozłóż gruszki, nektarynki i śliwki równomiernie na grillu, zamknij pokrywkę i grilluj owoce przez 6-7 minut do momentu, aż zmiękną i lekko się zarumienią. Wymieszaj twarożek z cukrem waniliowym, rozgniatając go na gładką masę. Lekko posiekaj orzechy lub migdały. Rozłóż zgrillowane owoce na cztery talerze, dodaj po dużej łyżce sosu twarożkowego i posyp wszystko posiekanymi orzechami. Smacznego.