Ten deser przyrządzisz na grillu. Brzmi niewiarygodnie? Nic to!

Smakuje wyśmienicie.

grilowane-owoce

Składniki:
25 g blanszowanych orzechów laskowych lub migdałów

olej słonecznikowy do smarowania

2 dojrzałe gruszki pokrojone w ćwiartki z usuniętym gniazdem

2 dojrzałe nektarynki pokrojone w ćwiartki

4 dojrzałe śliwki pokrojone na połówki

200 g naturalnego twarożku

cukier waniliowy

Polecany produkt:

Familly Grill marki Russell Hobbs

Przygotowanie:

Nagrzej Familly Grill. Rozłóż na nim orzechy lub migdały, zamknij pokrywę i grilluj przez ok 3 minuty, aż orzechy lekko się uprażą. Używając drewnianej łyżki zgarnij orzechy do tacki ociekowej, a następnie przesyp na talerz do ostygnięcia. Postaw tackę ociekową z powrotem. Rozłóż gruszki, nektarynki i śliwki równomiernie na grillu, zamknij pokrywkę i grilluj owoce przez 6-7 minut do momentu, aż zmiękną i lekko się zarumienią. Wymieszaj twarożek z cukrem waniliowym, rozgniatając go na gładką masę. Lekko posiekaj orzechy lub migdały. Rozłóż zgrillowane owoce na cztery talerze, dodaj po dużej łyżce sosu twarożkowego i posyp wszystko posiekanymi orzechami. Smacznego.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.