Co na obiad? Zupa sezonowa z dyni. Rozgrzewająca i aromatyczna. W sam raz na rozgrzewkę.

shutterstock_230453983

Składniki:

  • 0,5 kg dyni
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • 50 g gęstego jogurtu
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła
  • sól i pieprz

krem_z_dyni_z_fasola_i_smazona_bazylia_index_food_przepis

Przygotowanie:

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut. Zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.