Co na obiad? Zupa sezonowa z dyni. Rozgrzewająca i aromatyczna. W sam raz na rozgrzewkę.
Składniki:
- 0,5 kg dyni
 - 250 g drobnej fasoli z puszki
 - 1 mały por
 - 1 litr bulionu warzywnego
 - 15 g bazylii
 - 50 g gęstego jogurtu
 - oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 - 25 g masła
 - sól i pieprz
 
Przygotowanie:
Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut. Zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.
				
