Sycące i aromatyczne. Takim daniem obiadowym można podbić serce niejednego mężczyzny.

karkowka z grila 1Czas przygotowania: 40 min

Składniki:

  • 800 g karkówki – 4 plastry

Marynata:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawa do grilla

 

Dressing:

  • 100 g sera Lazur Błękitny
  • 200g śmietanki 36%
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
W małym rondelku wymieszać śmietanę z pokruszonym serem Lazur Błękitny i doprowadzić do wrzenia (nie gotować). Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Musztardę, ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do grilla wymieszać w miseczce. Przygotowaną marynatą natrzeć plastry karkówki i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc poprzedzającą grillowanie). Mięso ułożyć na rozgrzanym grillu i piec równomiernie z obu stron. Podawać z przygotowanym wcześniej dressingiem.

 

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.