Idealne na śniadanie albo domowy lunch. Zapiekane z serem feta, słodką papryką i czerwoną cebulą w sosie balsamicznym smakują wyśmienicie.
2 kromki pełnoziarnistego chleba
50 g odtłuszczonego sera feta
½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
2 łyżeczki sosu balsamicznego
½ czerwonej papryki pokrojonej w paski
czarny pieprz
Polecany produkt:
Compact Grill marki Russell Hobbs
Przygotowanie:
Włóż czerwoną cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski do jednego naczynia i zalej je sosem balsamicznym, a następnie dopraw pieprzem do smaku. Rozłóż warzywa na rozgrzanym Compact Grillu i grilluj przez 1-2 minuty, aż lekko zmiękną. Zdejmij je z grilla i odstaw na bok. Wyczyść grill. Nałóż paprykę i cebulę równomiernie na jednej kromce chleba, na wierzch połóż dużą ilość fety i przykryj drugą kromką. Ułóż kanapkę na grillu i zamknij go lekko przyciskając pokrywkę, aby składniki nie wypłynęły z kanapki. Grilluj przez 2-3 minuty. Tak przyrządzoną kanapkę serwuj na ciepło z sałatką z pomidorów i rukoli.