Zupa dla ochłody? Specjalnie dla was przepis na pyszny chłodnik przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.

Składniki:

  • 1 l kefiru
  • 40-50 dag ogórków świeżych
  • 1-2 żółtka
  • szklanka śmietany
  • 5 dag kury pieczonej bez kości lub cielęciny gotowanej bez kości
  • koperek
  • sól, pieprz i cukier do smaku

chlodnik 2Przygotowanie:

Ogórki umyć, obrać, opłukać, przekroić na pół, usunąć pestki, rozdrobnić, włożyć do miksera razem z żółtkami, zmiksować. Następnie połączyć z kefirem i śmietaną, roztrzepać trzepaczką dodać pokrojone w paseczki mięso, posiekany koperek i część ogórków startych na grubych oczkach tarki. Doprawić do smaku.

www.filmowarestauracja.pl

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.