Jeśli w gorące dni szukasz ochłodzenia, a dość już masz picia czystej wody, przygotuj domową lemoniadę na bazie herbaty z wykorzystaniem sezonowych owoców. Pokrojony w kostkę arbuz będzie do tego idealny.

Łącząc herbatę z arbuzem, nie tylko gasimy pragnienie i chronimy nasz organizm przed odwodnieniem, ale także zmniejszamy powstałe w wyniku pocenia się niedobory. Owoc dostarcza bowiem naszemu organizmowi sporej dawki witaminy A, B1, B2, B6, C, a także potasu, miedzi i magnezu.

Składniki:

  • 100 ml wody
  • 1 torebka herbaty, np. Strawberry Sensation Ahmad Tea London
  • 30 dag arbuza
  • pokruszony lód
  • listki mięty do ozdoby

Przygotowanie:

Zaparz torebkę herbaty w 100 ml wody. Zaczekaj, aż napar wystygnie. W tym czasie odkrój skórkę od arbuza, a czerwoną część pokrój na małe kostki. Do wysokiej szklanki wlej herbatę, wrzuć arbuza i dodaj pokruszony lód. Na koniec ozdób szklankę listkami mięty

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.