Domowe lody to najlepszy deser na upalne dni.  Wystarczy szklanka jogurtu, owoce, garść szpinaku, odrobina miodu i dobry blender. Potem wystarczy uzbroić się w cierpliwość, bo lody muszą jeszcze poleżeć w zamrażalniku.

Składniki:

  • szpinak młody, np. Eisberg – 3 garście
  • limonka – 1 szt.
  • kiwi – 3 szt.
  • miód – 2 łyżki (opcjonalnie syrop klonowy)
  • jogurt naturalny – 1 szklanka

Przygotowanie:

Kiwi zblendować z jogurtem naturalnym. Z limonek wycisnąć sok i wlać do masy. Dodać młody szpinak, miód i ponownie zblendować. Powstały koktajl przelać do foremek, włożyć patyczki do lodów i mrozić przez co najmniej kilka godzin w zamrażalniku.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.