Zupa dla ochłody? Specjalnie dla was przepis na pyszny chłodnik przygotował Szef Kuchni Restauracji Filmowej w Warszawie.

Składniki:

  • 1 l kefiru
  • 40-50 dag ogórków świeżych
  • 1-2 żółtka
  • szklanka śmietany
  • 5 dag kury pieczonej bez kości lub cielęciny gotowanej bez kości
  • koperek
  • sól, pieprz i cukier do smaku

chlodnik 2Przygotowanie:

Ogórki umyć, obrać, opłukać, przekroić na pół, usunąć pestki, rozdrobnić, włożyć do miksera razem z żółtkami, zmiksować. Następnie połączyć z kefirem i śmietaną, roztrzepać trzepaczką dodać pokrojone w paseczki mięso, posiekany koperek i część ogórków startych na grubych oczkach tarki. Doprawić do smaku.

www.filmowarestauracja.pl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.