Proste w przyrządzeniu i pyszne! Świetne na deser w upalny dzień. Przepis na nie zdradza szef kuchni Grzegorz Łapanowski. 

Grzegorz Łapanowski_1(prev)

 

Składniki:

  • jeden ananas
  • 1 kg truskawek
  • garść listków świeżej bazylii
  • szczypta brązowego cukru

 

Przygotowanie:
Ananasa opłucz pod bieżącą wodą i obierz ze skóry (nie jest to łatwa czynność, ale gdy już to zrobisz, możesz być z siebie dumna!), pokrój go wzdłuż na 4 części i wytnij zdrewniały środek. Pokrój na mniejsze kawałki, by ułatwić pracę blenderowi. Truskawki opłucz i odszypułkuj. Przy pomocy blendera ręcznego zmiksuj owoce, dodając małą garść listków bazylii i nieco brązowego cukru. Smoothie samo w sobie jest już pyszne, ale możesz je urozmaicić, podając na przykład ze zrobioną przez siebie granolą, musli bądź pokruszonymi ulubionymi ciasteczkami.

No Comments Yet

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.